Loud Grinding Noise and Print Crash

This topic contains 10 replies, has 2 voices, and was last updated by  Sandy 2 months, 1 week ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #34876

    pablopradas2
    Participant

    I have just finished my first print and was beginning a new print. I did all the necessary steps in setting up a new print- Loaded the material, cleaned off any debris off the bed and cleaned around the printer, and then leveled the bed. When the new print started, it made a loud grinding noise, which sounded pretty terrible. the grinding stopped, moved around some more, and then went back to grinding. It seems to do this in a certain spot when printing. After a few seconds of grinding, it will make the spot where it is grinding the origin and then continue to print from there, going off the bed and crashing into the side of the frame. I have checked my slicer settings and cannot see what could be causing this. I also tried a different model and it was still happening. Any advice or details would be great. I do live near the Apopka office, so I don’t know if I should take it in or not.

    #34879

    Sandy
    Moderator

    Start by creating a support ticket and then wait to hear back. Mention that you can bring it in but note that Accugraphics has moved to Mt. Dora and are now just a warehouse facility (i.e. no walk-ins).  But I’m sure they can arrange,by appointment, for you to bring in the printer, versus shipping it.  Here’s the link to start a ticket: https://knkusa.com/support-ticket-request/

    Another option is to post this same issue on the KNP3D Facebook group. There are some extremely capable KNP3D owners who frequent that site versus reading posts here.  The link to the group is: https://www.facebook.com/groups/KNP3D/

     

    #34925

    pablopradas2
    Participant

    Hi Sandy, I have put in 2 tickets and haven’t heard back from anyone yet. It has been more than 48 hours and I am wondering what the average turn around time is.

    #34938

    Sandy
    Moderator

    I’ll check on the status of your tickets. What numbers were assigned?

    #34939

    pablopradas2
    Participant

    15864 and 15874

    #34940

    Sandy
    Moderator

    Okay. I’ll check on the status and post back.

     

    #34943

    Sandy
    Moderator

    You should have a response now.

    #34998

    pablopradas2
    Participant

    Support followed up. Thanks. They tried to see if maybe the belts were loose, but I gave them a turn to tighten them some more and retried. Still having the same issue. I let them know it was still happening, but no response back. Is there a way to have it sent in and taken a look at? I don’t mind driving it myself, as I am about 45 minutes from the warehouse in Mt. Dora. What are the hours of operation?

    #35013

    Sandy
    Moderator

    You can make an appointment to meet with someone there.  Go ahead and respond to your ticket and then post your ticket number so that I can nudge someone to set up a time with you. I’m not in Florida and I don’t have access to the ticket system but I am on the interoffice messaging system, thus I can reach someone more easily and happy to do so.

    #35014

    pablopradas2
    Participant

    Ticket is #15874. Thanks. I will call them and see if I can get something set up.

    #35015

    Sandy
    Moderator

    Thanks! I sent in a message.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Pin It on Pinterest